De tre fineste utfluktene i Roma

Det finnes ingen tvil om at Roma er en helt fantastisk by. Uansett hva slags interesser og ønsker man har for besøket, så kan Roma by på utallige spennenede begivenheter og opplevelser.  Men vet du at Roma også kan danne utgangspunktet for noen fantastiske utflukter? Nedenfor har jeg samlet mine topp tre dagsutflukter – og det beste? De er alle kun en rask togtur unna Roma. 

#3 FRASCATI

italia

 

By: Frascati

Region: Lazio (I provinsen Roma)

Fremkomstmiddel: Lokaltog fra Roma Termini

Tid: Ca 40 minutter

Sesong: Kan besøkes hele året

Frascati er en liten drabantby som ligger en knapp togtur unna Roma. Byen byr på et koselig lite bysentrum, en fantastisk utsikt og et eget lite vindistrikt. Selv synes jeg et besøk i Frascati gjør seg best sent på ettermiddagen: ta toget i 16-tiden, og bruk ettermiddagen til å oppleve byens stemning og smågater. Etter noen timer kan du nyte den fantastiske solnedgangen over slettelandskapet, og senere kan du sette kursen mot en av byens utallige restauranter. Frascati er utrolig koselig, og her kan du virkelig finne den genuine “italiensk småby”-følelsen. Anbefales for en ettermiddagstur (eller to)!

italia_frascati

 

#2 PERUGIA

IMG_4155

By: Perugia

Region: Byen er hovedstad i Umbria

Fremkomstmiddel: Tog

Tid: Alt fra 2-4 timer. Du må foreta et togbytte på veien.

Sesong: Kan besøkes hele året.

Perugia er en utrolig idyllisk by som klamrer seg fast i fjellsidene. Byen har faktisk en egen taubane som frakter deg fra togstasjonen og opp fjellsiden, men vær litt obs – av og til stenger taubanen tidlig, og da kan det bli litt problematisk å komme seg ned igjen… Perugia er faktisk en veldig stor universitetsby med flere tusen studenter, både italienske og utenlandske. Università degli Studi di Perugia ble grunnlagt allerede i 1308, og i senere tid har Università per Stranieri di Perugia vokst frem som et av de viktigste lærestedene for utenlandske studenter som vil lære italiensk. Om du ikke vil bli student, så byr Perugia på masse sjarm, digg mat, fantastisk utsikt og utallige romantiske smågater. Det skal nevnes at Perugia ligger et godt stykke unna Roma, så du må beregne litt ekstra tid til reising for å komme hit. Men det er absolutt verdt besøket!

 

IMG_4164

 

italia_perugia_utflukt

 

#1 SPERLONGA

sperlonga_italia_utflukt

By: Sperlonga

Region: Lazio (i provinsen Latina)

Fremkomstmiddel: Tog og buss

Tid: 1- 2 timer. Du må ta buss fra togstasjonen Fondi (Sperlonga) til sentrum.

Sesong: Bør besøkes før eller etter at den italienske høysesongen starter. April, mai og september er fine besøksmåneder.

Sperlonga er min ultimate favoritt-utflukt. Det er en nydelig, liten kystby som ligger midtveis mellom Napoli og Roma, og den byr på én eneste ting: idyll, idyll, idyll. Her er det faktisk så idyllisk at keiser Tiberius anla en villa her i antikken…

Vi fant byen så vakker at vi booket oss inn på et hotell for natten – dette er et sted hvor du trenger mer enn bare noen korte timer for å kunne oppleve og fordøye. På våren og sommeren er det fullbooket her – da pakker nemlig romerne sammen sommerkoffertene sine og valfarter til Sperlonga. Vi dro hit tidlig i mai, og det var et perfekt tidspunkt ettersom det kun var få uker til høysesongen startet. Vannet var kanskje litt for kaldt (etter min smak), men luften var mer enn varm nok til at vi kunne tilbringe dagen på en solseng med en Corona eller en drink i hånden. Sperlonga er et sted som rett og slett  oppleves!

sperlonga_italia_utflukt_tips

 

reisetips_italia_sperlonga

 

reisetips_sperlonga_italia

 

Er du interessert i flere dagsutflukter? Napolis sjarmerende smågater er kun en kort togtur unna, Firenzes berømte museer er alltid verdt et raskt besøk, og hvis du har litt ekstra god tid? Da er både Venezia og vakre Verona kun noen timer unna med høyhastighetstog.

Christina
Writer
Christina Sunneklep (b.1992) is a rather snap-happy Norwegian travel blogger. For the past few years, she's been winging it in Rome - now she's doing her best to conquer Glasgow, Scotland.

Need to get in touch? CHRISTINA@CAVAFORLUNCH.COM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *