Tips: Hotell på budsjett

Budsjett hotell

Å finne det rette hotellet kan ofte være både omfattende og vanskelig. Heldigvis gjør Hotelspecials.no det litt enklere.

Å reise er spennende. Det er rent magisk. Derimot finner jeg ofte at jakten på det perfekte overnattingsstedet kan bli både trøttende og vanskelig. For hva er egentlig mine kriterier for et bra hotell? Og må jeg egentlig blakke meg på drømmehotellet hver eneste gang?

Det å reise på budsjett er en kunst. Det samme er det å finne et godt hotell til en pris som passer ditt reisebudsjett. Selv har jeg overnattet mange fine steder på mine reiser. Mange rare også. Det skal også nevnes at jeg har hvilt hodet på en del steder som jeg aldri, aldri, aldri vil sove igjen. Aldri.

I april overnattet jeg på en hard trebenk i Uruguay. Vi sov på skift – slik at vi ikke skulle bli ranet i løpet av natten. I Brasil tilbrakte jeg en eviglang natt på offentlig buss (totalt 17 timer, slå den du), klemt inn mellom det uvaskede vinduet, de flekkete gardinene og det som uten tvil må ha vært verdens mest omfangsrike herre (som attpåtil hadde forsøkt å drukne sin egen odør i after-shave). Du kan tenke deg at stemningen var på topp, da han sparket av seg de utgåtte mokasinene litt utpå natten…

I en ellers ok leilighet i Milano våknet jeg full av røde, stikkende bitt etter insektet som jeg tydeligvis (og noe ufrivillig) hadde delt laken med. Det å vaske sengetøy er visst ikke alltid en prioritet på små (eller store) hotell. Sukk.

hotell Milano

Den berømte Milano-sengen. Some serious magic did happen here, bug-magic that is… 

Heldigvis trenger ikke alt være en dårlig opplevelse – selv om det passer budsjettet ditt. Hotelspecials.no er en nettside som formidler hoteller i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland, Østerrike og Belgia. Målet for Hotelspecials er at kundene skal kunne reise vekk oftere – og dermed er prisene godt tilrettelagt for at du kan snuble over et hotellkupp eller to på nettsidene deres.

Perfekt for både de som reiser med og uten budsjett, med andre ord. Hva med en luksuriøs slottsweekend i Sverige? Eller er du typen som foretrekker et laidback hostell i Amsterdam?

Eller kanskje du fremdeles ikke helt vet hvor du vil reise? Da bør du sjekke ut ukens tilbud og kampanjer. Kanskje du finner det perfekte hotellet på inspirasjonssidene?

Kalenderen min er i ferd med å fylles opp for sommeren, men jeg drømmer allikevel om en rask helgetur til et spennende sted. Her finner du mine favoritter fra Hotelspecials.no:

 1. BRUSSEL

Nå er jeg kanskje litt sær, men jeg har alltid drømt om å oppleve den belgiske hovedstaden! I tillegg til sjarmerende bykultur, digg sjokolade, hovedstad for NATO og Europaparlamentet, er byen også kjent for sine gastronomiske tradisjoner. Perfekt! Min favoritt er det trendy Vintage Hotell i sentrum av Brussel. Classy! Og litt bedre standard enn den trebenken i Uruguay, eller hva?

Vakre Brussel. 

 1. GØTEBORG

Gøteborg er en av mine favorittbyer i Skandinavia – byen har jo alt. Perfekt shopping, bra uteliv og kule mennesker. En digg destinasjon for en rask helgetur. Hotelspecials.no tilbyr blant annet overnatting på Hotel Pigalle som er et av de kuleste hotellene jeg vet om.

Fancy, eller hva? 

 1. KØBENHAVN

Jeg var nylig i København, og der falt jeg virkelig pladask for byen. Jeg drømmer om å reise tilbake, og da vil jeg helst bo på det stilrene Absalon Hotel på Vesterbro. København, I’ll be back!

Hva er dine beste budsjettips for hotellbesøk? Og hva er din verste hotellopplevelse?

 

 

Christina
Writer
Christina Sunneklep (b.1992) is a rather snap-happy Norwegian travel blogger. For the past few years, she's been winging it in Rome - now she's doing her best to conquer Glasgow, Scotland.

Need to get in touch? CHRISTINA@CAVAFORLUNCH.COM

2 Comments

 1. Synneopsis July 5, 2015

  Jeg er fortsatt så heldig at jeg aldri har hatt noen skikkelig dårlig hotellopplevelse. Banker i bordet for at det heller aldri skal skje. Det dårligste jeg må ha opplevd er litt kranglete varmeovn eller AC, og kanskje en litt i overkant knirkete seng :)

  Og det at samme hvor fint et hotell er, så er det plent umulig å stille dusjen inn på en behagelig temperatur. Iskaldt eller glovarmt – ingenting i mellom!

  Reply
  • Christina July 7, 2015

   Du, vet du, jeg er faktisk fullstendig enig med deg angående dette med temperatur i hotelldusjer. Det er jo fullstendig umulig å få en behagelig temperatur – uansett hva slags hotell man har booket seg inn på. Håpløst!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *