Iskald eleganse på Romas tak

Roma er paradoksenes by.

Den er en evig ruin og en pulserende storby. Den er hamrende travel, og messende lugn. Roma er selve drømmen om en fremtid fanget i fortidens etterlevninger. Derfor er det kanskje ikke så overraskende at en av byens roligste oaser er å finne midt i den verste turistgryten.

Det ærverdige Pantheon, som selvsagt ikke er Agrippas original, utgjør et sentralt midtpunkt i Romas famøse Centro Storico. Hver dag hamrer flere tusen asiatere ivrig i vei mot det stolte templet, og de presser seg brutalt forbi hverandre i jakten på årets beste selfie. Hvem kunne ant at et overpriset Nikon-kamera med en overdrevent dyr linse kunne fungere så optimalt som slagvåpen? Forbi asiaterne haster lange, linjalrette køer med uforstående skoleelever av tysk eller spansk opprinnelse. Alle er de ikledd matchende signalrøde capser, og samtlige køer ledes an av en brusende matrone som har siktet seg inn på den ærverdige ruinen slik en brunstig okse sikter seg inn mot matadorens blodrøde kappe. Det er kaos. Et helt forferdelig, sjarmerende kaos.

minerva_cavaforlunch.

Heldigvis er frelsen nær. Kun en gate bak turistfellen Pantheon venter paradis – om du har midlene, vel og merke. Passe skjermet fra turistenes evigvarende jammer ligger luksushotellet Grand Hotel de La Minerve, på folkemunne kun kjent som Minerva (gjerne etterfulgt av et sekund eller to med respektfull stilhet). Det er her, i et vakkert renovert 1600-talls slott, at den mytiske fortiden kolliderer kraftig med vår radikale nåtid. Enorme bankettsaler, klassisk og elegant interiør, og dype himmelsenger møter egne saler tilpasset moderne kunstutstillinger og konserter. For å ytterligere illustrere motsetningenes uventede forening: her, midt i fortidens Centro Storico, finner vi akkurat nå den post-moderne fotoutstillingen “Zero – The First Retrospective Exhibit on Renato Zero”, som i programmet omtales i følgende ordelag:

He (Renato Zero) is scandalous and mystical. He is one, no one and one hundred thousand. He is wonderfully flawed and has walked – flamboyantly coloured and nude – along debilitated sidewalks and unexplored gardens to celebrate the sky of the lowliest to implore redemption.

Men Minerva er så mye mer enn en tilsynelatende vanskelig forening av fjerne århundrer med en moderne tidsalder. Minerva er elegant, Minerva er dannet, Minerva er alt vi skulle ønske at vi var. Hvis Minerva hadde vært en mannskikkelse, så hadde det uten tvil vært en dresskledd Humphrey Bogart med et halvfullt gin-glass i hånden og med en sigarett dansende mellom leppene.

10917645_10153049427715996_456387410_n

Det kommer kanskje ikke overraskende at Minerva er nærmest uhørt dyrt. Men det finnes allikevel flere måter å nyte dens mange gleder på – særlig på hotellets ubeskrivelig vakre roof top garden. Med litt god planlegging kan studielånet ditt fint dekke en enkel, men ypperlig middag i selskap av Romas glamorøse sosietetskrets. Strekker ikke pengene til middag? Vel, lite vil få deg til å føle deg så glamorøs som når du nipper til en iskald Gin Tonic på Romas tak, ikledd en dyp, bølgende utrigning og blodrøde lepper som diskret roper ut om tidlig Hollywood-glamour. Eller hva med et besøk på dagtid? Personlig falt jeg for afternoon tea i selskap av fine venner, people watching, overprisede kjeks og en glimrende Earl Grey.

10928758_10153049427690996_794288350_n

Minerva er et must-visit for deg som er på jakt etter litt luksus i hverdagen –  eller for deg som foretrekker en dose iskald eleganse på Romas tak.

Of all the gin joints, in all the towns, in all the world, she walks into mine…

(Here’s looking at you, Bogart.)

Christina
Writer
Christina Sunneklep (b.1992) is a rather snap-happy Norwegian travel blogger. For the past few years, she's been winging it in Rome - now she's doing her best to conquer Glasgow, Scotland.

Need to get in touch? CHRISTINA@CAVAFORLUNCH.COM

1 Comment

  1. Renates Reiser January 17, 2015

    Åh, etter å ha lest dette fikk jeg bare lyst til å hoppe på første fly til Roma, kjempe meg framover mellom alle turistene og komme meg opp på takterrassen til Minerva. ;) De fine ordene dine får stedet til å høres helt magisk ut!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *