5 ting du må gjøre i Rio

CopacabanaRio de Janeiro er en av verdens mest spennende byer. De brennhete strendene og den livlige kulturen byr på et hav av muligheter til hva du bør se/gjøre/føle under et besøk. Har du begrenset med tid? Vel, no worries! Her har du 5 ting du MÅ gjøre i Rio.

1. CHRIST THE REDEEMER
Christ Redeemer

UtsiktPå fjelltoppen Corcovado, 704 meter over bakken, står Rios mest berømte landemerke: den mektige Christ the Redeemer-statuen.

Kristus-statuen, Christo Redentor på portugisisk, er hele 30 meter høy, og ansiktet er vendt mot Rio de Janeiros sentrum. For noen år siden brøt det faktisk ut opptøyer i en av Rios favelaer på grunn av statuens plassering: favelaen, som er en av de få som ligger bak Corcovado, mente at styresmaktene bevisst hadde latt Kristus-statuen vende ryggen til dem.

Christ the Redeemer er et fantastisk og overveldende syn, og det er et definitivt must-do ved et hvert besøk i Rio. I tillegg er utsikten fantastisk!

2. GATEVANDRING I SANTA TERESA

Gatelangs

Gatelangs i rioSanta Teresa er det hippeste strøket i hele Rio, og her finner du strevende kunstnere, tøffe barer, rå musikk og fantastisk street-art. Sett av noen timer på en lat ettermiddag, og nyt kulturlivet og inntrykkene som Santa Teresa har å by på. Titt i salgsboder, dans med de lokale i gatene og nyt et glass rom på en uteservering. Santa Teresa er stedet hvor du nyter livet i et rolig tempo!

3. BESØK COPACABANA OG IPANEMA

copacabanaCopacabana2De berømte strendene Copacabana og Ipanema er obligatorisk under et Rio-besøk!

Kilometer på kilometer med perfekte sandstrender, iskald og fersk kokosnøttjuice og hotte brasilianere – need I say more? Sett av noen timer, og nyt strandlivet på ekte brasiliansk vis. Har du ikke med badetøy? Null stress. De fleste steder selger de berømte mini-bikiniene (aka tanga) og speedoene som brasilianerne er så kjente for. Har du selvtilliten som skal til?

4. SE SOLNEDGANGEN FRA SUGARLOAFSugarloaf RioSugarloaf er, i likhet med Christ the Redeemer, en av Rios mest hektiske turistfeller. For å være helt ærlig med dere: mitt førsteinntrykk var at Sugarloaf var litt oppskrytt.

Det er gnålende turister, gråtende barn og fullt kaos overalt. Logistikken er ikke-eksisterende. Og jeg hadde tidenes hangover. En times kø for å komme opp, deretter tyve minutter ekstra i kø for å komme med i neste taubane opp til selve Sugarloaf… Drittlei.

Og så, dere, så kom vi opp på toppen. Og da glemte jeg alt. Jeg glemte absolutt alt om gråtende barn, sure tyskere og en fyllesyke fra helvete. For den utsikten – Rio i solnedgang – er noe av det vakreste og mest spektakulære jeg har sett i hele mitt liv. Det var faktisk så vakkert at jeg glemte å ta bilder. Reiseblogger, du liksom. (So thanks to the lovely Sarah B. for kindly lending me her beautiful photo from Sugarloaf. At least some of us stayed sane that day…).

Sugarloaf er en spektakulær opplevelse. Men ta med niste – husk at det er sånn ca to timers kø for å komme deg ned igjen også…

5. DANS DEG GJENNOM NATTEN PÅ FAVELA PARTY

favela

Favela partyFavela party er noe av det mest crazy jeg noensinne har vært med på. Seriøst.

Først, la meg gjøre dette helt klart: et favela party er ikke den typiske turist-nattklubben du vanligvis finner. Nei, defintivt ikke. Et favela party innebærer nemlig et besøk på lokalbefolkningens klubber – midt i slummen. Mange av klubbene er hemmelige, og de bytter ofte lokaler flere ganger i måneden.

Vi dro til en midlertidig favela klubb i en nedlagt fabrikk. Lokal musikk, dodgy område og kun lokale brasilianere som shaket løs. Og guri som de shaket! Altså, det er noen kroppsdeler jeg ikke en gang VISSTE kunne beveges på slike måter. Det var helt crazy. Og fantastisk morsomt. På et eller annet tidspunkt havnet jeg i en intensiv shake battle med en haug lokale gutter. Jeg trodde jeg gjorde det dritbra – helt til jeg påfølgende morgen så filmsnutten Hannah hadde tatt av meg… Det var så pinlig at jeg omtrent ikke har ord til å beskrive det. OMG. Uansett, vi sjanglet i seng klokken seks om morgenen – for deretter å våkne tre timer senere med tidenes såreste muskler etter all dansingen. Jeg kommer nok aldri til å shake som de lokale, men jeg gjorde i hvert fall et skikkelig forsøk…

Et favela party anbefales på det sterkeste, men vær forsiktig! Du er tross alt i slummen – her er det dop, knivstikking, ran og voldtekt rundt hvert gatehjørne. Vi allierte oss med et selskap som har spesialisert seg på Favela parties, de kjørte oss helt til døren, fulgte med oss inn, og kjørte oss hjem igjen. Det er dessverre mye kriminalitet i Rio, så for all del, du vil ikke gå hjem alene i slike strøk. Better safe than sorry, right?

Christina
Writer
Christina Sunneklep (b.1992) is a rather snap-happy Norwegian travel blogger. For the past few years, she's been winging it in Rome - now she's doing her best to conquer Glasgow, Scotland.

Need to get in touch? CHRISTINA@CAVAFORLUNCH.COM

4 Comments

 1. Caroline May 29, 2015

  Herlig! Jeg har vært i Sao Paulo og Santos, men vil virkelig dra til Rio også!

  Reply
  • Christina May 31, 2015

   Det anbefales! En helt fantastisk by :)

   Reply
 2. Eventyrlyst June 16, 2015

  Jeg er så heldig at jeg skal tilbringe en drøy uke i Rio i august. Hvor bør jeg bo?

  Reply
  • Christina June 16, 2015

   Så heldig du er! Da er det bare å glede seg – Rio er helt herlig. Jeg vet ikke hva slags standard du foretrekker, men selv bodde jeg på Che Lagarto Suites. Det er et rimelig hostell/hotell kun 10 minutter unna Copacabana. Rio er uansett en by hvor du virkelig bør bo i nærheten av sentrum. God tur :)

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *