Bar til bar i Roma

1

For nye besøkende kan Roma oppfattes som stort og  til tider uoversiktlig, så hvor er egentlig det beste utelivet i Roma? Hvilke steder er et must å tilbringe nattestimene på? Vel, la meg ta deg med på en liten bar til bar-runde i den italienske hovedstaden!

First things first: Romerne er sosiale dyr, og majoriteten vil heller tilbringe mesteparten av kvelden på en laidback bar fremfor en vill nattklubb. Hvorfor? Fordi de fleste italienere liker å ha muligheten til å prate, drikke, røyke og spise – de liker å ta livet litt slow. En nattklubb funker greit fra tid til annen, men i det hverdagslige utelivet er det barer som blir det sosiale samlingspunktet. Og det er dermed her du – som turist eller besøkende – vil kunne finne de mest interessante menneskene. Selv foretrekker jeg alltid den laidbacke stemningen i en bar fremfor stressende nattklubber, så det er i hvert fall en livsstil som passer meg helt perfekt.

Så – la oss dra på bar til bar!

rom9

Bar del Fico

Den berømte Bar del Fico havner selvsagt på toppen av listen. Alle i Roma har hørt om dette stedet, og det er virkelig blitt en legende i Romas uteliv. Jeg har nevnt dette stedet en rekke ganger (senest her), og jeg har virkelig store problemer med å klare å styre min begeistring for del Fico. Interiøret er gjennomført, bartenderne er oh so cool og stemningen er alltid fantastisk. På regnfulle kvelder kan du forsøke å kjempe til deg et lite, ustøtt bord, men resten av året anbefales det å henge ute på Piazza del Fico med resten av klientellet.

Drinkene er Romas beste, uten tvil, og hvis du er på jakt etter kjekke italienere så er dette the place to be. Reisejournalisten Lee Marshall omtalte det i 2013 som

the ultimate place for pretty-people-watching in Rome.

De tilbyr også en veldig brukbar aperitivo, men da må du være på plass tidlig. Jeg tror at Bar del Fico alltid vil være mitt førstevalg når det kommer til utesteder i Roma. Det er rett og slett fantastisk.

 

Grazia e Graziella

Grazia er en koselig bar/restaurant i en bakgate bak Santa Maria in Trastevere. I likhet med Bar del Fico, så er det alltid en god del mennesker på plass – uansett tid på døgnet. Men, i motsetning til del Fico, så er stemningen mye roligere på Grazia. Dette er stedet å dra hvis du egentlig ikke er helt i humør til en heftig natt på byen – her kan du i stedet sitte rolig på saueskinns-kledte benker (under deilige varmelamper i vinterhalvåret) mens du får servert klassiske drinker som Mojito og Aperol. Musikken er på et avslappende lydnivå, de ansatte er hyggelige – og hvis du er hyggelig nok tilbake, så kan det hende de slår seg ned på bordet ditt med en egen drink ved kveldens slutt. Grazia e Graziella anbefales for en pre-drink før middag, eller for de kveldene hvor du bare ønsker enkle drinker og avslappende stemning.

 

10751667_10152871827290996_189177044_n

 

Cul de Sac

Cul de Sac er en vinbar for både vanlige mennesker og vinkjennere. Stedet ligger rett ved Piazza Navona, og det ser utrolig anonymt ut fra utsiden. Allikevel – det er alltid fullt. Klientellet er noe eldre her enn på del Fico og Grazia, men du vil allikevel ikke føle deg som en outsider. Her har de alt du kan ønske deg, og stemningen er topp. Husets hvitvin er passe brukbar og ligger på rundt 3 euro glasset, men vinkjennere kan spørre etter sine ultimate vinfavoritter – rykter skal ha det til at vinsamlingen her er enorm! Dette er selvsagt ikke stedet for heftig uteliv, men det er definitivt verdt et stopp!

 

10805341_10152871826950996_2089777011_n

Andre kule barer som er verdt et stopp: Mimi e Coco, Chakra, Black Market, Barnum.

Men er du av typen som liker shabby steder, billig øl, fulle folk og grusom karaoke? Da er den irske puben Scholars noe for deg. (Udigg, tenker kanskje du. Men vær advart: Scholars er en accident just waiting to happen. På et eller annet tidspunkt ender alle opp her. There’s no shame in that.)

 

 

Christina
Writer
Christina Sunneklep (b.1992) is a rather snap-happy Norwegian travel blogger. For the past few years, she's been winging it in Rome - now she's doing her best to conquer Glasgow, Scotland.

Need to get in touch? CHRISTINA@CAVAFORLUNCH.COM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *